Awokado + Pomidory + Bazylia… + Truskawki (Sic!)
Na pierwszy rzut oka połączenie smaków dość ryzykowne… ale zapewniam, że zaskoczy Was pozytywnie 😉
Sałatka pasuje idealnie do dań obiadowych, grillowych oraz zimnych przekąsek. Korzystajmy z truskawek, póki sezon trwa!
Kolejna udana sałatka zainspirowana przepisem mojej Kuzynki Izy. 🙂
Składniki: (2 porcje)
1/2 dojrzałego awokado pokrojonego w kostkę
1/2 szklanki pokrojonych na połówki/ćwiartki truskawek
1/2 szklanki pokrojonych na połówki/ćwiartki pomidorków koktajlowych
1-2 łyżki soku z cytryny
1-2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanej bazylii
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pokrojone awokado skropić obficie cytryną i wymieszać.
Połączyć z pozostałymi składnikami sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego:)
ROK TEMU NA BLOGU:
Azjatycko – tajska zupa z krewetkami i kurczakiem
Śródziemnomorsko – ryba pieczona z ziołami
Zza wschodniej granicy – sos adżika
Bardzo ciekawa propozycja
Połączenie niespodziewane, ale z chęcią byśmy spróbowali, bo w tych szklaneczkach prezentuje się pięknie!
Ryzykowne, ale bardzo oryginalne i zapewne warte wypróbowania 🙂
Zaskoczył mnie dodatek truskawek. Będę musiała spróbować takiego zestawienia smaków.
Ja jestem otwarta na wszelkie, nawet te z grubsza wyglądające na dziwaczne propozycje z truskawek.!
wygląda niesamowicie
Zapowiada się super 🙂
Wiwat kuzynka Iza raz jeszcze wiwat.
Strasznie lubię dziwne z pozoru połączenia smakowe. 🙂
Truskawki, awokado i pyszny pomidor to jest to :). I jak pięknie wyglądają w tych szklaneczkach :).
niebanalna.. bardzo. zaskakująca.
Ja ufam takim połączeniom i widzę same plusy 🙂 Taka Kuzynka to skarb 😉
Bardzo mi sie podoba:)
Zaskakujące połączenie ,ciekawa jestem jak to może smakować
Świetne połączenie! Pozdrawiam