Napój ten pierwszy raz w życiu miałam okazję pić w indyjskiej restauracji. Przyznaję, że nie jestem wybitną wielbicielką tej kuchni, ale mango lassie jest w tym względzie wyjątkiem!
Zimny koktajl z mango i jogurtu to wspaniały napój na lato, który bardzo przyjemnie chłodzi w gorące dni.
Moi Drodzy,
Tym przepisem żegnam się z Wami na 2 tygodnie. Przede mną urlop z Rodziną. Jak zawsze, mam nadzieję, że wyjazd ten zaowocuje nowymi kulinarnymi pomysłami i inspiracjami.
Do zobaczenia w sierpniu 🙂
Pzdr Aniado
Składniki: (2 porcje)
1 dojrzały owoc mango
1 szklanka dobrego jogurtu naturalnego
cukier brzozowy/syrop z agawy – opcjonalnie, do dosłodzenia
Wykonanie:
Mango obrać ze skóry. Miąższ odkroić od pestki. Zmiksować z dodatkiem jogurtu. Dodać 1/3 do 1/2 szklanki zimnej wody aby uzyskać konsystencję koktajlu do picia.
Ewentualnie dosłodzić odrobiną cukru brzozowego lub syropu z agawy.
Podawać mocno schłodzony.
Smacznego 🙂
nie wiem jak smakuje, ale prezentuje się pięknie
pyszota:) miłego i owocnego urlopu:)
Aniu miłego urlopu, dobrego wypoczynku i rodzinnej zabawy.
Ja też uwielbiam ten koktajl, piękny ma kolor: )
udanego wyjazdu: )
Nie wiem czy Pani próbowała, ale mango lassi jest bardzo dobre ze szczyptą kardamonu, ja uwielbiam:)
Mmm, lubię i to bardzo 🙂 Udanego urlopu!
Aniu, odpoczywaj, relaksuj sie, zwiedzaj i wracaj do nas z glowa plena nowych pomyslow kulinarnych:)
Aniu życzę cudownego wypoczynku i wielu kulinarnych przygód podczas podróży:)
Oh, mango lassie, kto nie pił ten niech żałuje, 🙂
Moge tylko zalowac, ze do tej pory nie pilam:)
Mimo,ze nie przepadam za kardamonem …zaryzykowalam
dodajac szczypte zgodnie z podpowiedzia Jagny…
i warto bylo
Nie pierwszy to raz, gdy zgadzam się z Tobą Aniu, faktycznie nie ma nic lepszego na upały jak mango lassie. Życzę udanego wypoczynku.
Udanego wypoczynku ;)))
Prosty przepis, ale jaki rezultat. Pozdrawiam:) http://napiecyku.wordpress.com/
Uwielbiam takie pyszności 🙂
Ale smakowicie wygląda;) Pozdrawiam
wygląda wspaniale