„Antipasti” z polską nutą!
Małe „co nieco” do lampki wina ze znajomymi.
Uwaga:)
Czasem mamy ochotę coś „przekąsić”, niby nie jesteśmy głodni, ale… Wtedy z pomocą przyjdą nam małe przekąski, takie na „jeden gryz”, często nazywane z angielska „finger food”:)
Roladki z szynki
surowa szynka wędzona
twarożek (np. Philadelphia Light)
korniszony
sałata rukola
Każdy plaster szynki posmarować twarożkiem, na środku ułożyć rukolę oraz korniszony i zrolować. Pokroić na 2-3 części.
Pomidory z twarożkiem
suszone pomidory (marynowane w oliwie)
twarożek (np. Philadelphia Light)
ulubione, świeże (lub suszone) zioła
1 ząbek czosnku
Twarożek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Nakładać między dwie połówki suszonych pomidorów. Można ozdobić oliwkami.
Kostki serowe
U mnie był to wspaniały Ser Koryciński z dodatkiem bazylii
rewelacja! narobiłaś mi smaka 🙂
Oj, mi też smaku narobiłaś. A z przepisu skorzystam;)
Pozdrawiam, Beata
aha, i zaprosiłam Ciebie do pewnej zabawy;) szczegóły na blogu:)
Wygląda niezmiernie kusząco! Mniam!
Witaj Aniu,
zrobiłam te przystawki, smak mają zaskakujący, a co do przekąszenia, to naprawdę można sobie głód nimi zaspokoić. W diecie, ogólnie jest bardzo ważne, aby jeść i się nie objadać, ale również nie być głodnym i te przekąski są rewelacyjne
pzdr
Efcia, witaj!
Cieszę się, że smakowały 🙂
Pzdr Aniado